Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast van de week: Lijstjes van Lohues

  •  
11-04-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Daniël Lohues
Songwriter Daniël Lohues vat zijn muzikale inspiratie samen in fraaie reeksen van liedjes.
Foto credit: Reyer Boxem
Daniël Lohues haalt zijn inspiratie uit alle windstreken van de muziekwereld. In Lijstjes van Lohues vertelt de Drentse songwriter achter Skik en solosuccessen als ‘Niks mooiers as dat’ en ‘Prachtig mooie dag’ aan Gijs Groenteman over de grootheden die hij als muzikale voorbeelden ziet.  
Daarbij presenteert Lohues iedere aflevering één liedje, waarbij hij aan Groenteman vertelt wát er zo goed aan is. Die liedjes presenteert hij in reeksen van zes met een overkoepelend thema; dat varieert van platen over regen, tot kerstnummers of tracks die afkomstig zijn van titelloze albums. Ook qua artiesten is er de nodige variatie: de songwriter gaat van Prince naar James Taylor en van Ray Charles naar The Beatles.
Tijdens de gesprekken bewijzen Lohues en Groenteman zich als muzikale veelvraten, die vol kennis over de pophistorie zitten. Die verhalen zorgen ervoor dat Lijstjes van Lohues een mooi kijkje in het hoofd van een groot Nederlands songwriter biedt, maar ook een bak aan anekdotes over allerlei muzikale helden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!