Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast van de week: Leven volgens K. Schippers

  •  
08-03-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Leven volgens K. Schippers
Absurdist Ronald Snijders interviewt zijn grote voorbeeld, de 84-jarige K. Schippers.
Foto credit: De Nieuws BV
‘Had jij nou al een baard toen je hier binnenkwam?’, vraagt Gerard Stigter midden in het gesprek aan Ronald Snijders. Stigter, de 84-jarige man achter het pseudoniem K. Schippers, wordt geïnterviewd door geestverwant Snijders. Het is een van de vele momenten dat de gesprekspartners elkaar op het verkeerde been proberen te zetten. De twee absurdisten vinden elkaar met hun gezamenlijke taalexperimenten: Stigter met het in 1958 opgerichte tijdschrift Barbarber. Snijders met zijn spitsvondige verzonnen woorden in De Alfabetweter.
Snijders vraagt de ongeneeslijk zieke Stigter (‘maar zo heeft iedereen wel wat’, redeneert hij) naar zijn leven met de ziekte, en zijn manier waarop hij het absurde in het normale ziet. Het levert niet alleen heerlijke taalvondsten op - zoals de uitvinding van het woord ‘zwaarzelend’ (zware aarzeling) - maar ook gesprekken over poëzie en een vertederend beeld van een leven met de kennis dat het einde nadert. Hoewel: ‘Misschien vind ik er wel wat op’, geeft Stigter aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!