Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast van de week: Kuieren met Henry & Martijn

  •  
02-01-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
710 keer bekeken
  •  
HenryMartijnKuieren

© De Stroom

Cabaretiers Henry van Loon en Martijn Crins brengen een weergaloos grappige ode aan onderbelichte dorpen in Nederland.

Cabaretiers Henry van Loon en Martijn Crins zien het als hun missie om onderbelichte dorpen in het zonnetje te zetten. Tenminste, het duo beweert dat dat hun doel is met Kuieren met Henry & Martijn, de podcast die wordt opgenomen in de buitenlucht in plekken als Dedemsvaart, Raalte en Heerhugowaard. 

Die missie blijkt al snel een middel om Kuieren met Henry & Martijn te vullen met heerlijk lullige verhalen en anekdotes. Het duo geeft een lofzang op wegen van fluisterasfalt, vertelt het verhaal van het ‘Raalter poeperke’ en staat minutenlang stil bij een bezoek aan een schoenenzaak in Emmeloord.

Van Loon en Crins bewijzen in hun podcast niet alleen over uitmuntende komische timing te beschikken, maar tonen zich ook als geweldige acteurs. De cabaretiers blinken uit in het creëren van ongemak in afleveringen die steevast gezellig beginnen en steeds meer beginnen te schuren. Van Loon deed dat al in tv-culthit Promenade en trekt die lijn door in het weergaloos grappige Kuieren met Henry & Martijn.

Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!