Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast van de week: Koken met classics

  •  
22-08-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
274 keer bekeken
  •  
KokenClassics

© Radio 1

Muzikant Senne Guns geeft heerlijke colleges over de ingrediënten van popklassiekers.

Een paar afleveringen Koken met classics leidt al tot verrassende inzichten rond beroemde popnummers. Zo weet je ineens dat je, dankzij de drumpartij van John Bonham, makkelijk een salsa-nummer over Led Zeppelins ‘Stairway to heaven’ kan leggen, of dat ‘Perfect day’ van Lou Reed zo aangrijpend is vanwege het wisselen tussen majoor- en mineurakkoorden.

Nee, Koken met classics heeft niets met koken te maken. In plaats daarvan hoor je de Vlaamse muzikant Senne Guns popklassiekers ontleden. Dat doet hij in lekker handzame afleveringen waarin hij anekdotes vertelt en op de piano laat horen welke technieken songwriters als John Lennon, Amy Winehouse en Fatboy Slim gebruiken in hun hits. Na een college van een minuut of tien hoor je het volledige nummer, vrijwel altijd met nieuwe inzichten.

Guns’ kennis en zijn vlotte manier van vertellen maken dit een van de meest verslavende podcasts van de afgelopen jaren, waarbij zowel muzieknerds als casual luisteraars aan hun trekken komen. Als je in het afgelopen jaar de radio een keer aan hebt gehad, is Koken met classics eigenlijk al verplicht luistermateriaal.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!