Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast van de week: Kassiewijle

  •  
31-05-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Kassiewijle
Hoe kunstenaar Babs Bakels tegelijkertijd gefascineerd én bang voor de dood is.
Foto credit: Bettina Neumann
Kunstenaar Babs Bakels is al van jongs af aan gefascineerd door de dood. Maar tegelijkertijd met die fascinatie, die ze steevast in haar kunst verwerkt, worstelt ze met een enorme doodsangst. In Kassiewijle vraagt radiomaker Laura Stek zich af hoe Bakels het onderwerp, ondanks haar angsten, maar blijft opzoeken.  
Volgens Bakels is de dood de afgelopen jaren steeds minder zichtbaar geworden in onze maatschappij. De kunstenaar probeert met haar projecten, zoals een collectie foto’s van lijkwagens, het onderwerp terug onder de aandacht te brengen. Maar wat is de invloed van het uitbreken van corona op haar werk? Want vanaf het voorjaar 2020 staat de dood tóch weer centraler in onze levens.
Kassiewijle biedt een frisse blik op een morbide onderwerp. De markante kunstenaar Bakels weet steevast voor verrassende inzichten te zorgen voor onze fascinatie met de dood. Wat zwaar en deprimerend had kunnen worden, weet Laura Stek in haar interviews juist op een uiterst fijne manier samen te vatten.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!