Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast van de week: In de kop van

  •  
26-10-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
In de kop van
Spijkers met koppen-cabaretiers gaan in gesprek met hun grote voorbeelden.
Schrijft Jan Jaap van der Wal al zijn grappen uit? Hoe benadert Arjen Lubach een theatershow nadat hij op televisie doorbrak met Zondag met Lubach? In de podcast In de kop van geven cabaretiers en comedians een kijkje in hun proces. Ze laten zich interviewen door bewonderende Spijkers met koppen-cabaretiers.
Soms zijn het redelijk logische combinaties. Arjen Lubach en Vera van Zelm kennen elkaar al, waardoor hun gesprek klinkt als twee vrienden die bijpraten. Maar wanneer beroepsenigma Stefano Keizers in gesprek gaat met Tineke Schouten, hoor je dat hij een bepaalde mate van ontzag heeft voor de ervaren cabaretière. Jan Jaap van der Wal beschrijft hoe losjes hij in het begin van zijn carrière in de stand-up zijn shows benaderde, terwijl zijn gesprekspartner Patrick Nederkoorn het liefst zijn zinnen precies zei zoals hij ze opgeschreven had.
In de kop van biedt fascinerende gesprekken tussen mensen met hetzelfde doel, hun publiek aan het lachen maken, maar die compleet andere middelen inzetten om dat doel te bereiken.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!