Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast van de week: In de ban van Rian

  •  
25-07-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
285 keer bekeken
  •  
In de ban van Rian
Een keiharde afrekening met 'cyber-charlatan' Rian van Rijbroek.
Foto credit: Tubantia / AD
Kijkers van Nieuwsuur zien in januari 2018 een bizar interview met Rian van Rijbroek. De Brabantse, die als cyber-expert wordt uitgenodigd om over DDoS-aanvallen te praten, geeft een compleet onzinnige analyse van de gevaren van digitale criminaliteit. Achteraf vraagt iedereen: wie is deze zogenaamde expert?
In de podcastreeks In de ban van Rian , een productie van Tubantia en het AD , duikt journalist Angelique Kunst in het leven van de ‘cyber-charlatan’. Ze legt uit hoe Van Rijbroek beweerde voor geheime diensten te werken, een boek schreef en als expert op de nationale televisie kwam. Daarnaast kreeg ze een enorme invloed op ondernemer Gerard Sanderink, de eigenaar van het grootste IT-bedrijf van Nederland, Centric.
In de ban van Rian is een keiharde afrekening met Rian van Rijbroek. Tijdens interviews met daadwerkelijke experts en mensen uit haar omgeving wordt duidelijk hoe de Brabantse zich op bizarre wijze een weg door het leven heeft gebluft.  
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!