Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast van de week: Het verhaal van Nicky Verstappen

  •  
28-09-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Het verhaal van Nicky Verstappen
Nu het proces tegen hoofdverdachte Jos B. begonnen is, blikt De Limburger terug op de spraakmakende moordzaak.
Maar liefst 22 jaar na de dood van Nicky Verstappen is het proces tegen hoofdverdachte Jos B. begonnen. Dagblad De Limburger blikt terug op de laatste uren van de 11-jarige jongen, en de daaropvolgende jaren van onderzoek en onzekerheid. In die 22 jaar blijkt er genoeg gebeurd te zijn: journalist Judith Janssen vertelt over de leider van het kamp, een 80-jarige man met een zedenverleden, die in eerste instantie als grootste verdachte geldt. Daarnaast is er de periode waarin het herdenkingsmonument van Nicky gesloopt wordt en er cryptische brieven verschijnen. Wanneer arrestaties uitblijven, mengt misdaadverslaggever Peter R. de Vries zich met thema-uitzendingen in de zaak.
Uiteindelijk verschuift de aandacht van het slachtoffer naar hoofdverdachte Jos B., die na een klopjacht in Spanje wordt aangehouden. Een grootschalig DNA-onderzoek wijst naar hem als dader. Of hij veroordeeld wordt, moet nog blijken. Maar Het verhaal van Nicky Verstappen vat de gebeurtenissen die leiden tot het onlangs begonnen proces op een overzichtelijke manier samen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!