Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast van de week: Het verdwenen meisje

  •  
28-06-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
462 keer bekeken
  •  
Het verdwenen meisje
Wat gebeurde er dertig jaar geleden met de 15-jarige Willeke Dost?
In januari 1992 verdwijnt de 15-jarige Willeke Dost spoorloos. Dertig jaar later is de verdwijning van het meisje uit het Drentse Koekange nog altijd een groot mysterie. De politie onderzocht uitgebreid, misdaadjournalist Peter R. de Vries stortte zich op de zaak, en ook Opsporing verzocht en Vermist besteedden aandacht aan Willeke Dost, maar zonder succes.
Dagblad van het Noorden -journalist Annique Oosting zet de gebeurtenissen van dertig jaar geleden op een rij in Het verdwenen meisje , en gaat ook op zoek naar antwoorden. Daarbij zijn niet alleen de omstandigheden rond Willekes verdwijning een belangrijk element, maar ook de tragische jeugd van het meisje.  
De Drentse tiener werd als 1-jarige wees, nadat haar ouders verongelukten. In de jaren die volgden, ging de getraumatiseerde Willeke van het ene gastgezin naar het andere, om uiteindelijk op haar tiende bij de familie Mulders in Koekange terecht te komen. Of Het verdwenen meisje duidelijk maakt wat er vijf jaar later gebeurde valt nog te bezien, maar Annique Oostings zoektocht naar antwoorden is uiterst intrigerend.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!