Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast van de week: Het apparaat

  •  
12-03-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
530 keer bekeken
  •  
HetApparaat

© HUMAN

Frans Pollux verpakt zijn zoektocht naar een revolutionair, schijnbaar onmogelijk apparaat in een fantastisch verhaal.

Wanneer Frans Pollux zijn kinderen afzet op het schoolplein, wordt hij aangesproken door een man die hij niet kent. De man heeft een apparaat in zijn garage staan, waarvan hij beweert dat het de wereld zal veranderen op een manier die, wetenschappelijk gezien, onmogelijk is. Pollux is sceptisch, maar de man laat video’s zien en blijkt al een patent te hebben aangevraagd.

Pollux, die eerder al de uitstekende reeksen De laatste dans en Bloody Sunday in Roermond maakte, bewijst zich in Het apparaat andermaal als begenadigd verhalenverteller. Wat een droog wetenschappelijk verhaal had kunnen worden, wordt in deze podcast een meeslepende zoektocht, waarin Pollux ook nog duikt in de wetenschappelijke én spirituele betekenis van de term energie.

Ten opzichte van zijn vorige podcasts, de zoektocht naar een verdwenen fan en het verhaal van een IRA-aanslag, is het onderzoek in Het apparaat een stuk abstracter. Maar Pollux maakt humoristische uitstapjes, verandert ingewikkelde theorie in praktische voorbeelden, bouwt zijn verhaal meesterlijk op en bereikt daarmee zijn doel: hij laat je geloven in iets wat onmogelijk lijkt.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!