Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast van de week: Groene oren

  •  
18-08-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
106 keer bekeken
  •  
Podcast van de week: Groene oren
Een even komisch als informatief kijkje in de dierenwereld.
Hoe bereidt de hazelmuis zich voor op zijn winterslaap? Wat doet een gentiaanblauwtje om van een rups in een prachtige vlinder te veranderen? In Groene oren komen we erachter: de dieren vertellen het namelijk zelf. Ze gaan in gesprek met Chris Bajema ( Man met de microfoon ), die ze aan de tand voelt over hun leven.
Groene oren is een initiatief van Staatsbosbeheer, waarin de leefwerelden van deze dieren uit de Nederlandse natuur op geestige wijze wordt uitgelegd. Verantwoordelijk voor de stemmen van de dierenwereld zijn acteurs Daniel Cornelissen, Lies Visschedijk, Wart Kamps en Leopold Witte. Zij lieten zich voor de gesprekken briefen over hun dieren door Staatsbosbeheer, waarna ze de gesprekken met Bajema improviseren.
Die aanpak zorgt voor een bijzonder komisch effect: door de eigenschappen van de dieren menselijk te maken, veranderen ze in fraaie karakters. Visschedijk is heerlijk als gentiaanblauwtje, die zich niet identificeert als vlinder (‘dat is jouw waarheid’), maar zich nog altijd meer een rups voelt. Maar Groene oren werkt niet alleen als komische dierentalkshow: in die grappige gesprekken zit een berg informatie over de Nederlandse natuur verstopt. Daarnaast sluit Bajema iedere aflevering af met een interview met een expert van Staatsbosbeheer, die vertelt over het zojuist geïnterviewde dier. Even surrealistisch als informatief: Groene oren zorgt voor een vrolijkmakende blik op de natuur.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!