Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast van de week: Gossipmongers

  •  
14-10-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Gossipmongers
Hoe onsmakelijker, hoe grappiger, in deze op roddels gerichte podcast.
Het is lastig in te schatten wat het precies is dat Gossipmongers zo ongelooflijk grappig maakt. Het concept is simpel: luisteraars sturen onbevestigde roddels uit hun eigen omgeving in, die door de drie presentatoren (acteurs Joe Wilkinson en David Earl uit de Ricky Gervais-serie After Life en kunstenaar Poppy Hillstead) worden voorgelezen. En hoe onsmakelijker, vreemder en onwaarschijnlijker de verhalen, hoe beter Gossipmongers is.
Want ja, een sterke maag is wel een vereiste voor het overgrote deel van de bizarre roddels die langskomen: in de inzendingen komen opvallend veel verhalen over verwondingen tijdens masturbatie, misvormde geslachtsdelen, of andersoortige vreemde seksuele handelingen met mens of dier voorbij. Een persoonlijke favoriet is de anekdote over een man die LSD neemt tijdens een bruiloft, gelooft dat hij is veranderd in een ruimteworm, en zichzelf bevuilt tijdens zijn trip.
Naast de inzendingen van luisteraars heeft iedere aflevering van Gossipmongers een bijdrage van een bekende Brit, die een roddel uit zijn of haar eigen omgeving vertelt. Zeer geestig, die bijdrages van onder anderen Ricky Gervais, maar het zijn de verhalen van de luisteraars waar Gossipmongers echt om draait. De bulderende lach van de presentatoren verandert zelfs de meest naargeestige verhalen, zoals de mislukte doe-het-zelf crematie van een overleden huisdier, in een aanstekelijk, hilarisch geheel. Er zijn ongetwijfeld grappigere podcasts dan Gossipmongers, maar wij zijn ze nog niet tegengekomen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!