Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast van de week: Gonzo

  •  
20-02-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
265 keer bekeken
  •  
Fear and Loathing in Las Vegas
Van de Schiedammer Parkmoord tot gesjoemel met paardenbiefstuk: dit zijn de verhalen die journalisten het meest bij zijn gebleven.
Foto credit: Universal Studios / Summit Entertainment
Wat is dat ene verhaal dat journalisten altijd is bijgebleven? Met die centrale vraag gaan Merel Westrik ( RTL Nieuws ) en Frans Lomans ( Panorama, Nieuwe Revu) langs verslaggevers in Gonzo , de podcast die is vernoemd naar de werkwijze van de Amerikaanse oerjournalist Hunter S. Thompson.
Zo gaat misdaadjournalist Jan Meeus in op zijn gesprekken met Bram Zeegers, een kroongetuige in het Willem Holleeder-proces die onder verdachte omstandigheden om het leven kwam. Ook Bas Haan vertelt over een zware strafzaak: zijn onthullingen over de onterechte veroordeling van een verdachte in de Schiedammer Parkmoord. Fantastisch is ook het verhaal van culinair journalist Hiske Versprille, die een stuk biefstuk meesmokkelde om te bewijzen dat een van de bekendste restaurants in Amsterdam stiekem paardenvlees serveerde.
De hoofdpersonen in deze podcast vertellen openhartig over hoe ze met hun nieuwsgierigheid en vasthoudendheid nieuws gemaakt hebben. Gonzo klinkt als een viering van de journalistiek, die een ode brengt aan de verhalen achter de grote scoops.  
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!