Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast van de week: Goed Nieuws met Joris Luyendijk

  •  
19-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Goed Nieuws met Joris Luyendijk
In zijn podcast gaat journalist Joris Luyendijk achter de schermen bij De Correspondent.
Niet alleen op het gebied van geschreven verhalen is De Correspondent een indrukwekkend journalistiek platform; op het gebied van podcasts biedt de website een prima toevoeging aan dat aanbod. Een deel daarvan is de serie Goed Nieuws met Joris Luyendijk , waarin de journalist en antropoloog maandelijks met één van de correspondenten in gesprek gaat.
Tijdens die gesprekken gaat het over de producties die de journalisten in hun vakgebied hebben gemaakt, maar ook over de journalistieke afwegingen die tot die artikelen of boeken leidden. Zo duidt politiek correspondent Marc Chavannes de verkiezingsuitslag aan de hand van zijn ervaringen in de VS, Groot-Brittanni ë en Frankrijk, en legt Sanne Blauw uit hoe haar obsessie met cijfers leidde tot het schrijven van een boek over het misbruik van statistiek. De variatie aan onderwerpen is groot; van datagebruik in het amateurvoetbal tot migratie vanuit Afrika.
Luyendijk, zelf met onder andere Het zijn net mensen en Dit kan niet waar zijn verantwoordelijk voor uitstekende journalistieke boeken, is een heerlijke interviewer. Hij laat zijn gasten uitpraten, vraagt om voorbeelden en haakt scherp in op hun uitspraken. Een goednieuwsshow die indruk maakt.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!