Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast van de week: God's president

  •  
02-03-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
God's President
Een blik in de wereld van de christelijke volgers van Donald Trump in het diepe zuiden van de VS.
Hoe kan het dat christelijk Amerika massaal heeft gekozen voor Donald Trump? EO-journalist Robin de Wever kan niet begrijpen hoe de 'Bible belt' in het zuiden van de VS zoveel steun geeft aan een president die zo controversieel is, op zoveel leugens betrapt is en uitspraken als ‘grab ‘em by the pussy’ doet.
In God’s president reist De Wever naar Mississippi, waar hij zoekt naar antwoorden. Hij praat met leden van de Republikeinse Tea Party, die bizarre uitspraken als ‘de Democraten willen dat wij ze geld geven om hun abortussen te betalen’ doen. Op een bepaald punt in de reeks geeft een Amerikaan aan dat het tweede amendement (het recht om wapens te bezitten) er is zodat politici weten dat ze het niet te bont kunnen maken, omdat het volk dan in opstand komt. Het is een van de meest intrigerende momenten van de reeks, omdat De Wever op dat moment al zo ondergedompeld is in de gastvrijheid van Mississippi, dat hij niet eens meer vraagtekens zet bij de uitspraak. Pas wanneer hij in de auto zit, denkt hij: wat heb ik net gehoord?
Zo is God’s president een serie geworden die aan de ene kant mijlenver van onze Europese idealen ligt, maar aan de andere kant toch begrip creëert voor de christelijke volgers van Donald Trump. Een reeks die prikkelt, frustreert en een ongemakkelijk beeld schetst van de werkelijkheid die de gelovige volgers van de president hebben geschapen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!