Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast van de week: Gerede twijfel

  •  
04-07-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1756 keer bekeken
  •  
vrije-universiteit-amsterdam54100929

© Hedayatullah Amid / NRC

Het meeslepende verslag van de zoektocht van elf studenten Criminologie naar een rechterlijke dwaling.

Het project Gerede Twijfel van de VU richt zich ieder jaar op een strafzaak en vraagt zich af: zit de veroordeelde in deze zaak wel terecht vast? Een groep studenten Criminologie bijt zich vast in de zaak, op zoek naar bewijs van een rechterlijke dwaling. Dat leverde al spectaculaire herzieningen op, zoals de vrijspraak van Rob B., die 14 jaar vastzat na de Rosmalense flatmoord.

De podcast Gerede twijfel volgt een nieuwe lichting van deelnemers aan het project, elf studenten Criminologie, die zich buigen over de martelmoord op Guido Kosterman in 2012. Zijn goede vriend en zakenpartner Antonio werd veroordeeld tot een celstraf van 24 jaar, maar heeft altijd volgehouden onschuldig te zijn.

Hoewel de moordzaak centraal lijkt te staan in Gerede Twijfel, gaat de podcast in gelijke mate over de tocht die de elf VU-studenten ondernemen. Jeugdig enthousiasme (zoals wanneer er lootjes getrokken worden om te bepalen wie de verdachte mag bezoeken) maakt regelmatig plaats voor een kille reality check, wanneer de hoofdpersonen beseffen dat ze bezig zijn met een echte zaak, vol gruwelijke details.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!