de Lagarde

Podcast van de week: Eerlijk over alcohol

  •  
06-09-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
90 keer bekeken
  •  
Eerlijk over alcohol
Hoe moeilijk is het om te stoppen met drinken? Koos van Plateringen deed het, en gaat in gesprek met andere onthouders of minderaars.
Foto credit: PodWorkz
Koos van Plateringen was in september 2017 voor het laatst dronken. De presentator besefte dat hij een drankprobleem had, en gaat sindsdien nuchter door het leven. In Eerlijk over alcohol gaat Van Plateringen in gesprek met mensen bij wie drank een rol in hun leven speelt.
De tweede reeks van Eerlijk over alcohol is onlangs begonnen. In het seizoen praat Van Plateringen met Tim Knol, die in 2019 zijn leven omgooide. Hij drinkt bijna niet meer, begon gezond te eten en viel tientallen kilo’s af. Of Bridget Maasland, die meedeed aan 'dry january', wat zo goed beviel dat ze er nog wat maanden aan vastplakte. Actrice Stephanie Louwrier stopte zelfs helemaal, nadat ze steeds vaker last van black-outs kreeg.
Het mooie aan Eerlijk over alcohol is dat het confronterende, persoonlijke interviews combineert met wetenschappelijke inzichten. Naast de bekende gasten spreekt Van Plateringen namelijk ook met experts van Jellinek en het Trimbos-instituut, die uitleggen hoe schadelijk een alcoholverslaving is. Prekerig wordt het nooit, maar Eerlijk over alcohol biedt een, eh, ontnuchterend kijkje op drankverbruik.
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!