Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast van de week: Een grote bruine envelop

  •  
16-05-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
74 keer bekeken
  •  
Een grote bruine envelop
Chris Bajema verspreidde 250 enveloppen door Nederland, en stuit daarbij op prachtige verhalen.
Foto credit: NRC
In Man met de microfoon trekt Chris Bajema sinds 2015 door zijn eigen buurt, op zoek naar verhalen die het vertellen waard zijn. Met Een grote bruine envelop heeft de podcastmaker een nieuw idee: hij verspreidde 250 enveloppen door heel Nederland, met het verzoek aan de vinder om hem iets terug te sturen. De spullen die hij ontvangt, vormen de inspiratie voor nieuwe verhalen.
In de eerste afleveringen van Een grote bruine envelop blijkt al dat Bajema achter alles een interessante geschiedenis weet te vinden. Een simpel uitgangspunt, een in Amerika verstuurde ansichtkaart uit 1993, leidt tot het verhaal van de Puerto Ricaanse dichter en activist Pedro Pietri, de liefdesgeschiedenis van een Brabantse journalist en de feestelijke opening van een heus rariteitenkabinet.  
Een grote bruine envelop is een prachtig voorbeeld van een podcast waarin de maker zich laat leiden door de input van zijn luisteraars, en zo het grappige, absurde en aangrijpende in alledaagse voorwerpen ontdekt.  
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!