Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast van de week: Echt Gebeurd

  •  
14-02-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
131 keer bekeken
  •  
Echt Gebeurd
De verhalen van Echt Gebeurd klinken vaak te ongelooflijk om waar te zijn. Maar ze zijn, eh, echt gebeurd.
Foto credit: Bunker Theaterzaken
Het is een veel gehoorde kreet in colleges over interviewen op de school voor de journalistiek: in iedereen schuilt een goed verhaal. De podcast Echt Gebeurd zou zomaar eens het bewijs kunnen zijn. Het concept is simpel: tijdens vertelmiddagen klimmen mensen het podium op om in ongeveer tien minuten een verhaal te vertellen dat ze echt hebben meegemaakt.
Cabaretiers Micha Wertheim en Paulien Cornelisse zitten achter Echt Gebeurd, maar de uiteindelijke sterren zijn de ‘gewone mensen’ die iets moois hebben meegemaakt. Soms is het een groots avontuur, zoals hoe journaliste Linda Polman probeerde het door oorlog verscheurde Sierra Leone binnen te komen, of cabaretier Tex de Wit die op een schaakkampioenschap van een Russische grootmeester won. Dan zijn het weer kleine momenten, zoals de eenzame Chinese uitwisselingsstudente Xi Zeng die tijdens de eerste sneeuw van een Nederlandse winter een vriendschap sloot.
Van grappig of ongemakkelijk tot ontroerend, de formule van Echt Gebeurd is - ook na een kleine tweehonderd afleveringen - nog altijd heerlijk. Het lijkt erop dat die docenten op de school voor de journalistiek toch gelijk hadden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!