Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast van de week: Druk

  •  
04-06-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
141 keer bekeken
  •  
Druk

In de teamsport is er ook genoeg spanning buiten het veld, bewijst Erik Dijkstra in een reeks lekker scherpe interviews.

‘In topsport bestaan geen vriendenteams’, zegt Erik Dijkstra in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Druk, de podcast waarin hij sporters interviewt over de stress waaronder ze gebukt gaan. Een jaar geleden deed hij dat met atleten die alleen in actie komen; in dit seizoen richt de journalist zich op de teamsporters.

In lekker scherpe interviews horen we Jaap Stam vertellen over het Champions League-winnende team van Manchester United van 1999, waarin enkele ploeggenoten een bloedhekel aan elkaar hadden, maar tóch presteerden. Ook oud-volleyballer Ron Zwerver vertelt over spanningen in de kleedkamer: in het team waarmee hij Olympisch goud won, werd een speler zelfs gepest.

Ook in de verhalen van onder anderen voetballer Kika van Es, wielrenner Demi Vollering en hockeyer Maartje Paumen blijkt dat topteams vaak onder hoogspanning staan. Daarmee ontkracht Dijkstra in het tweede seizoen van Druk wellicht de mythe van perfect harmonieuze teams, maar geeft hij ook een zeer interessante blik in de harde werkelijkheid van de professionele teamsport.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!