Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast van de week: Dossier AIVD

  •  
07-12-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Dossier AIVD
De inlichtingendienst opent haar deuren niet helemaal, maar zet ze wel op een kiertje.
Dankzij een figuur als James Bond zal het altijd een magisch klinkend beroep blijven: geheim agent. Maar hoe gaat het er echt aan toe om bij 'de dienst', zoals de AIVD door werknemers liefkozend wordt genoemd, aan de slag te gaan? In Dossier AIVD gaat de deur van de inlichtingendienst uiteraard niet helemaal open, maar wel op een kiertje.
Voormalige werknemers halen herinneringen op aan hun tijd bij de AIVD, en aan hoe het was om te leven met een baan waarover je met niemand mocht praten. Hoe ze op verjaardagen expres een zo saai mogelijk verhaal ophingen over hun IT-klussen. Daarnaast wordt duidelijk hoe de AIVD is veranderd ten opzichte van de hoogtijdagen van de Koude Oorlog. Waar werknemers in die jaren vooral bezig waren met het in de gaten houden van communisten, richt het inlichtingenwerk zich nu veel meer op anonieme cybercriminelen.
Dossier AIVD onthult lang niet alle mysteriën rond de inlichtingendienst. Maar wat de podcast wel doet, is een inkijkje geven in het leven van een groep mensen met een uitzonderlijk beroep.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!