Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast van de week: Dit kan geen toeval zijn

  •  
24-10-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1203 keer bekeken
  •  
Dit kan geen toeval zijn
Werd Bart ontvoerd door de Spaanse geheime dienst, of beeldt hij zichzelf wilde verhalen in?
Foto credit: de Volkskrant
Wanneer Bart in 2017 van Madrid naar zijn woonplaats Barcelona vliegt, wordt zijn oorspronkelijke vlucht geannuleerd en wordt hij een compleet leeg vliegtuig in geleid. Daar komt even later een Spaanse vrouw naast hem zitten, die bovengemiddeld geïnteresseerd lijkt in zijn e-marketingbedrijf.  
Vijf jaar later klopt Bart aan bij de Volkskrant, met flinke beweringen. Hij vermoedt dat de vrouw in het vliegtuig een geheim agent was, en dat hij de focus was van een onderzoek van de Spaanse inlichtingendienst, vanwege zijn professionele banden met een Catalaans bedrijf. Journalisten Huib Modderkolk en Simone Eleveld onderzoeken Barts verhaal, en vragen zich af hoe aannemelijk het is dat de Spaanse geheime dienst in hem geïnteresseerd zou zijn.
Dit kan geen toeval zijn is niet alleen een boeiend onderzoek naar Barts verhaal, maar ook naar spionage-operaties in het algemeen. Modderkolk, expert op het gebied van inlichtingendiensten, doet een boekje open over hun methodes. En wanneer er ook nog eens sprake lijkt van Russische inmenging, is het vrijwel onmogelijk om te stoppen met luisteren.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!