Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast van de week: De zaak Ramadan

  •  
28-11-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
96 keer bekeken
  •  
De zaak Ramadan
Stine Jensen onderzoekt een controversiële filosoof die ingehuurd werd als bruggenbouwer tussen moslims en niet-moslims in Rotterdam.
Afbeelding credit: HUMAN
De gemeente Rotterdam stelt in 2007 Tariq Ramadan aan als bruggenbouwer tussen moslims en niet-moslims. De aanstelling van de Zwitserse filosoof met Egyptische roots is controversieel: vooral vanuit de hoek van Leefbaar Rotterdam is er veel kritiek. Wanneer Ramadan in 2009 wordt ontslagen vanwege zijn connecties bij een Iraans persnetwerk, trekken velen de conclusie dat hij een wolf in schaapskleren is.
In De zaak Ramadan , een podcast van HUMAN, stort Stine Jensen zich in de Rotterdamse tijd van de bruggenbouwer, waarbij ze zich afvraagt of het beeld van Ramadan klopt of niet. Daarbij gaat Jensen ook de confrontatie met zichzelf aan: zij ondertekende in 2009 een verklaring waarin stond dat Ramadan ten onrechte ontslagen was. Nu vraagt ze zich af waar ze die mening op baseerde, en of ze destijds een zeer conservatieve moslim heeft verdedigd.
Sterk aan De zaak Ramadan is hoe Jensen niet alleen een portret schetst van een controversiële filosoof, maar ook van een gepolariseerd Nederland, waarin de islam één van de grootste discussiepunten is.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!