Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast van de week: De zaak Beckum

  •  
05-09-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
198 keer bekeken
  •  
De Zaak Beckum
Hoe een Twents dorpje 25 jaar geleden werd opgeschrikt door een brute vergismoord.
Foto credit: De Stentor / Emiel Muijderman DTCT
Wanneer in de zomer van 1997 een gezin bruut wordt aangevallen in hun woning in het Twentse dorp Beckum, blijkt al snel dat de familie het slachtoffer is van een vergissing. Een maand later overlijdt de 47-jarige Alouis Meijerink aan de gevolgen van de aanval. Bij een arrestatie in een woning in de zaak komt vervolgens ook nog een lid van het arrestatieteam om het leven.
In De zaak Beckum gaat journalist Ramon Kunst namens Tubantia in op de gewelddadige vergismoord in Twente, waar 25 jaar later nog steeds niemand voor is veroordeeld. Zijn onderzoek leidt tot een gang langs de onderwereld van de regio, waarbij blijkt dat de lokale seksbranche betrokken is bij de moord.
Het verhaal van De zaak Beckum spreidt zich als een olievlek uit. We beginnen bij het gezin van Meijerink, om steeds dieper verstrikt te raken in een schimmige wereld. De podcastreeks levert een gedegen true-crime-verhaal op over een zinloze, nog altijd onopgeloste moord.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!