Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast van de week: De nieuwjaarsmoord

  •  
11-01-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
88 keer bekeken
  •  
De Nieuwjaarsmoord
Met de kracht van het collectief hoopt Bureau Dupin de moord op Marja Nijholt op te lossen.
Op 1 januari 2013 wordt het lichaam van Marja Nijholt gevonden in Oss. Acht jaar later heeft de politie de zaak nog niet op weten te lossen, en daarom zoekt Bureau Dupin in De nieuwjaarsmoord naar antwoorden.
Het verschil tussen de onderzoeksmethode van Bureau Dupin en van makers van andere podcasts, is dat het hier om een collectief gaat van mensen met allerlei achtergronden. Geen rechercheurs of journalisten die zich vastbijten in de zaak, maar een groep vrijwilligers met allerlei specialiteiten. Die vrijwilligers schetsen in de eerste afleveringen van De nieuwjaarsmoord een beeld van de laatste dagen van Marja, die leed aan een bipolaire stoornis en schizofrenie.
Bij de start van het onderzoek is er nog veel onduidelijk: Marja heeft in de nacht van oud en nieuw rondgezworven door Oss, ervan overtuigd dat mensen haar achtervolgden. Was dat zo, of beeldde ze het zich in? Het collectief van Bureau Dupin probeert op meeslepende wijze de onderste steen boven te krijgen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!