de Lagarde

Podcast van de week: De moord op Patrick

  •    •  
11-08-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
53 keer bekeken
  •  
De moord op Patrick
Een jaar na de laatste aflevering lijkt er beweging in de meeslepende moordzaak te zitten.
Foto credit: VPRO
De titel De moord op Patrick zal bij de oplettende podcastluisteraar bekend voorkomen: de reeks debuteerde in de zomer van 2018. Toch is het een uitstekend moment om de true crime-podcast van Argos op te pakken, aangezien verslaggever Sanne Boer onlangs een nieuwe update heeft gegeven over haar onderzoek.
Dat onderzoek gaat over de moord op Patrick van der Bolt, de 36-jarige tennisleraar die in 2002 dood wordt aangetroffen in zijn appartement in Heerlen. De zaak is nog altijd onopgelost, ook na een analyse van de Universiteit van Maastricht, waarbij werd aangegeven dat er genoeg aanwijzingen waren om het onderzoek te heropenen.
Zo gaat De moord op Patrick niet uitsluitend over die ene moordzaak, maar ook over de manier waarop de politie en het OM omgaan met 'cold cases', ernstige misdrijven waarvan de daders jaren later nog altijd rondlopen. In Limburg legt Boer een bureaucratie bloot bij de politie die, zo lijkt het op momenten, alles schijnt te doen om haar niet te woord te staan, of de zaak te heropenen. Ongeveer een jaar na haar laatste podcast keerde de journalist begin augustus terug bij de moordzaak waar, mede dankzij haar vasthoudendheid en gedegen onderzoek, eindelijk beweging in lijkt te zitten.
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!