Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast van de week: De jongen zonder gisteren

  •  
09-04-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3765 keer bekeken
  •  
WhatsApp_Image_2024-02-27_at_11.38.551

© WNL

Het verhaal van Jur, die als 21-jarige zijn geheugen verloor, is fascinerend én roept grote levensvragen op.

Wat is een mens zonder herinneringen? Dat bleek geen speculatieve vraag voor Jur Deitmers, die in 2017 op 21-jarige leeftijd door een hersenontsteking zijn geheugen verloor. Hij studeerde op dat moment op de prestigieuze universiteit Harvard, maar moest een paar maanden later weer van een basisschooljuf horen dat Sinterklaas niet bestaat.

In De jongen zonder gisteren vertelt journalist Josephine van Erve, journalist bij WNL en studievriend van de hoofdpersoon, het verhaal van Jur. Het is fascinerend om te horen hoe Jur alles opnieuw moest opbouwen. Hij vertelt hoe hij opnieuw de betekenis van woorden moest leren, en hoe de ongeschreven regels in ons communiceren hem in de war brachten.

Daarbij verandert de podcast van een huiveringwekkend verslag van geheugenverlies al snel naar een ongelooflijk boeiende verzameling van filosofische vraagstukken: is de Jur van nu nog dezelfde persoon als voorheen? En hoe is het om als volwassene als onbeschreven blad in de maatschappij terecht te komen?

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!