Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast van de week: De dood van Robert

  •  
26-04-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
117 keer bekeken
  •  
De dood van Robert
Een verslag van de emotionele zoektocht naar antwoorden rond de dood van Robert Dönnges, die in een zorginstelling om het leven kwam.
Foto credit: Omroep Gelderland
De 27-jarige Robert Dönnges overleed een jaar geleden in zorginstelling RIBW in Wageningen. De Arnhemmer kreeg als tiener de diagnose psychoses en schizofrenie, en kwam in de jaren die volgden in allerlei zorginstellingen terecht. In februari 2020 schrijft de verwarde Robert een bericht op Facebook: ‘Help, bel 112.’ Hulp komt te laat.
In De dood van Robert proberen journalisten Ellen Kamphorst en Jenda Terpstra te achterhalen hoe de 27-jarige om het leven kwam. Tragisch is het om te horen hoe Roberts vader en broer over hem praten, en ze die laatste dag herleven.  
Maar waar de podcast echt gekmakend wordt, is wanneer de journalisten in het politieproces achter de dood van Robert duiken. Via reconstructies van de 112-telefoontjes op die dag in februari is te horen hoe de politie fout na fout maakt, en medewerkers zelfs geïrriteerd raken door de wanhopige vragen om hulp. De dood van Robert is een emotionele zoektocht naar antwoorden, waarin grove misstanden naar boven komen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!