Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast van de week: De Deventer moordzaak

  •  
30-09-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
66 keer bekeken
  •  
Deventer Podcast
Twintig jaar na dato roept de moord op de weduwe Wittenberg nog altijd vragen op.
Afgelopen maand is het twintig jaar geleden dat Jacqueline Wittenberg op brute wijze om het leven wordt gebracht in haar huis in Deventer. De verdachte, juridisch adviseur Ernest Louwers, verdwijnt enkele jaren later - op basis van DNA-bewijs - voor twaalf jaar de cel in. En toch is de Deventer moordzaak twintig jaar na dato nog geruchtmakend.
In de gelijknamige podcast vertellen journalisten van De Stentor het verhaal van de Deventer moordzaak, waarvan de in 2009 vrijgekomen verdachte nog altijd beweert onschuldig te zijn. Dankzij gesprekken met kennissen van Wittenberg, zoals haar kapster, wordt een beeld geschetst van het slachtoffer, die een rijk maar ongelukkig bestaan leidde. En in interviews met agenten wordt duidelijk hoe het onderzoek liep, inclusief het gebruik van methodes als tests met speurhonden die tot een veroordeling van Louwers leidden. En dan is er nog de inmenging van opiniepeiler Maurice de Hond, die zich in de zaak vastbeet en beweert dat er sprake is van een andere dader.
Genoeg ingrediënten dus voor een sappige dosis true crime (nog altijd een van de meest populaire podcastgenres), dat vol cliffhangers aan elkaar gepraat wordt door de journalisten. Of we uiteindelijk met nieuwe inzichten naar de zaak kijken is nog maar de vraag, maar als verslag van een geruchtmakend onderzoek is De Deventer podcast een intrigerend hoorspel.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!