Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast van de week: De Deventer Mediazaak

  •  
15-03-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
174 keer bekeken
  •  
De Deventer Mediazaak
Hoe een moordonderzoek uitgroeide tot een enorm mediacircus.
Foto credit: ANP
Een uitgebreide podcast over het onderzoek en het proces rond de Deventer moordzaak bestond al, maar hoe zit het met het mediacircus dat ontstond? Namens Argos onderzoekt journalist Annegriet Wietsma in De Deventer Mediazaak wat de invloed van de pers is op de zoektocht naar de moordenaar van de weduwe Wittenberg.
Wietsma spreekt de hoofdpersonen in de geruchtmakende moordzaak uit 1999. Politieagenten vertellen hoe al het bewijs leek te wijzen naar de schuld van fiscaal adviseur Ernest Louwes. Maar wanneer het echtpaar Waisvisz, dat zich specialiseert in handschriftonderzoek, zich in de zaak mengt, wordt het interessant. Zij verdenken klusjesman Michael de Jong en starten hun eigen onderzoek. Opiniepeiler Maurice de Hond stort zich op de zaak en pleit voor de onschuld van Louwes.  
Met twijfelachtig DNA-bewijs, vreemde getuigenissen en emotionele rechtszittingen heeft de zaak alle elementen van een misdaadthriller in zich. De Deventer Mediazaak is een uitstekende samenvatting van een van de meest spraakmakende Nederlandse moordzaken.  
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!