Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast van de week: Conan O'Brien Needs a Friend

  •  
17-01-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Conan O'Brien
Hij interviewde ruim 25 jaar de grootste sterren van de wereld in zijn talkshow, maar hij raakte nog nooit echt bevriend met zijn gasten. Conan O’Brien heeft besloten dat het tijd is om daar verandering in te brengen.
Het is vaak een bron van ergernis bij de fanatieke podcastluisteraar: reclames. Voordat de aflevering goed en wel begonnen is, heb je eerst een relaas van een paar minuten aan moeten horen over de beste plek om je website te hosten of waar je goedkope scheermesjes aan kan schaffen. Conan O’Brien Needs a Friend is wat dat betreft geen uitzondering - in de afleveringen van een uur zitten drie reclameblokken - maar wat hier bijzonder is: die reclames zijn ontzettend grappig.
Sterker nog, hoe lulliger het product is waar O’Brien reclame voor maakt, hoe beter de podcast wordt. De manier waarop de Amerikaan zich op sarcastische wijze door spotjes voor zaken als sportkleding gemaakt van bamboe of vitamine bruistabletten (‘ik zou ze gewoon in een glas wodka doen’) worstelt, is heerlijk om naar te luisteren. En dat komt niet alleen door O’Brien zelf, maar ook door de perfecte manier waarop hij is ingespeeld op zijn persoonlijke assistente Sona, die nooit te beroerd is om haar baas af te vallen.
Een rotsvaste basis dus. En dan kent iedere aflevering ook nog eens een grote gast, waarmee O’Brien de kans op een daadwerkelijke vriendschap bespreekt. ‘Het was een vergissing van je om hieraan mee te doen’, merkt hij in de eerste aflevering op tegen Will Ferrell. ‘Jij bent veel te bekend. Je hebt jezelf gedevalueerd met een bezoek aan deze podcast.’ Naast de acteur ontvangt O’Brien ook sterren als Kristen Bell, Nick Offerman, Adam Sandler en Bill Burr. Gasten die hij goed kent, en waarbij de chemie duidelijk aanwezig is.
De presentator is vlijmscherp - zeker aangezien hij zich op een podcast niets aan hoeft te trekken van de preutsheid van Amerikaanse kabelnetwerken. Of het O’Brien vrienden op gaat leveren is nog maar de vraag, maar hij heeft er in ieder geval wat fanatieke luisteraars bij.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!