Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast van de week: Brexit de Podcast

  •  
17-09-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Brexit de Podcast
Iets meer duidelijkheid in de chaotische Britse politiek.
Ga er maar eens aan staan: orde scheppen in de chaos die de op handen zijnde (op het moment van schrijven) Brexit creëert in de Britse politiek. Correspondent Tim de Wit en historicus Arend Jan Boekestijn doen wekelijks een dappere poging in Brexit de Podcast. Het duo telt aan het begin van iedere aflevering af naar de deadline op 31 oktober, en beschrijft de recente ontwikkelingen.
Met een combinatie van fascinatie, verwondering en afgrijzen duiden De Wit en Boekestijn het laatste nieuws rond de Brexit. En dat is prettig, gezien de ontzettend complexe politieke situatie in Engeland sinds het referendum van 2016. Het duo legt de vrij onmogelijke spagaat waarin Boris Johnson zich bevindt duidelijk uit - al is enige voorkennis wel handig - met speculaties over de gevolgen van een no-deal Brexit, een nieuw uitstel, of vervroegde verkiezingen.
Daarbij is er bovendien niet alleen aandacht voor hoofdrolspelers als Johnson, Farage en Corbyn en hun partijen, maar ook voor invloedrijke personen die minder op de voorgrond treden. Zo lichten De Wit en Boekestijn in hun ‘Brexiteer van de week’-rubriek een figuur als Dominic Cummings, de rechterhand van Johnson, uit en geven ze aan hoe hij in de relatieve luwte zijn invloed uitoefent. Het is misschien niet mogelijk om de politieke chaos in Groot-Brittannië volledig in beeld te krijgen, maar Brexit de Podcast geeft toch een stuk meer duiding bij de dagelijkse krantenkoppen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!