Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast van de week: Atlas

  •  
28-02-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
86 keer bekeken
  •  
Atlas
Petra Grijzen werpt een uiterst interessante wetenschappelijke blik op onze droomwereld.
Foto credit: NTR
Wat gebeurt er in ons hoofd - en in de rest van ons lichaam - wanneer we slapen? In Atlas , de wetenschappelijke podcast van de NTR, duikt Petra Grijzen in reeksen van acht afleveringen in een onderwerp. In deze eerste serie staan slaap en dromen centraal.
Zo belicht Grijzen in de eerste afleveringen de minst prettige hoek van onze droomwerelden: nachtmerries en slaapverlammingen. Honderden jaren geleden beeldden kunstenaars al duivelse dromen af, waarin enge figuren over de lichamen van hulpeloze dromers kruipen. Samen met historici, wetenschappers en slaaponderzoekers horen we de oorzaak van nachtmerries, en wat we kunnen doen om ze te voorkomen.
Daarnaast gaat Atlas in op de betrouwbaarheid van de voorspellende dromen, en blijkt slaaponderzoek niet alleen wat te vertellen over onze nachtrust; het geeft ook een indicatie of we in de toekomst te maken kunnen krijgen met ziektes. Deze karrenvracht aan wetenschappelijke informatie rond het onderwerp slaap wordt door Grijzen op vlotte, begrijpelijke wijze gebracht. Het maakt Atlas een uiterst interessante blik in ons nachtleven.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!