Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast van de week: Athletico Mince

  •  
13-08-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Athletico Mince
Een droomhuwelijk tussen surrealistische humor en voetbal.
Het zijn moeilijke tijden voor voormalig FC Twente-trainer Steve McClaren. Zijn vriendin is ervandoor gegaan met Caspar, de gele slang met een onvoorspelbaar braakprobleem, en vraagt hem duizenden euro’s aan losgeld voor zijn geliefde huisdier. Iedereen maakt opmerkingen over zijn ‘hair island’: het plukje haar dat hij wanhopig over de rest van zijn hoofd heen kamt.
Voor serieuze voetbalanalyses staat het internet vol met podcasts, de BBC en The Guardian gaan graag in op de tactieken, maar Athletico Mince pakt het anders aan. De reeks is het geesteskind van komiek Bob Mortimer en journalist Andy Dawson, en het duo plaatst de voetballerij in een heerlijk absurdistisch perspectief. Mortimer, die faam verwierf met bizarre Britse tv-parels als Shooting Stars (de inspiratie voor De Mike & Thomas Show) en House of Fools, is een comedy-grootheid in zijn thuisland, en is in Athletico Mince op zijn allerbest.
Na een enigszins rommelige start, waarin Mortimer en Dawson nog een poging doen om de gebeurtenissen in de voetbalwereld feitelijk te bespreken, laat het duo de realiteit al snel varen. De Britten verruilen observaties over het wonderlijke kampioensjaar van underdog Leicester City voor compleet bizarre verhalen die slechts zijdelings met voetbal te maken hebben. Voormalig speler Michael Owen opent een restaurant dat hij per ongeluk ISIS (Inspiration, Sophistication, Integrity and Style) noemt. Roy Hodgson is coach van Crystal Palace, maar denkt alleen maar aan het fantasy-bordspel Warhammer.
Nu het Engelse voetbalseizoen weer is begonnen, is het afwachten met welke surrealistische verhalen Dawson en Mortimer gaan komen. En voor wie Britse humor boven Brits voetbal verkiest, is een duik in het archief van deze podcast de gouden tip. Daar zijn zelfs de tactiek-analytici van The Guardian het over eens: zij verkozen Athletico Mince tot een van de vijftig beste podcasts van het moment.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!