Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast van de week: Andere Tijden

  •  
01-06-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Andere Tijden
Ook in podcastvorm is de formule van het geschiedenisprogramma onverwoestbaar.
Van gepensioneerden die voor het eerst overwinteren in Spanje tot de communisten in de Zaanstreek: de geschiedenislessen van Andere Tijden boren gevarieerde thema’s aan. Na jarenlang op televisie een greep in de archieven gedaan te hebben, is het programma nu ook als podcast beschikbaar.
De vorm is herkenbaar: met behulp van historische fragmenten gaan de makers terug naar gebeurtenissen in het verleden, afgewisseld met interviews met de betrokkenen. Presentatoren Mirjam Gulmans en Steven Smit zorgen voor ongedwongen gesprekken die teruggaan naar die (vaak vergeten) gebeurtenissen. Zoals de opkomst van de Indorock in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw, waarbij bands als de Tielman Brothers en The Crazy Rockers de Nederlandse luisteraars laten kennismaken met een nieuw geluid. Crazy Rockers-gitarist Woody Brunings vertelt over zijn muzikale hoogtepunten.
Even interessant is het verslag van de 16.500 kilometer durende rally van Londen naar Sydney in 1968, die door autofabrikant DAF wordt aangegrepen om van het tuttige imago van de eerste automatische personenwagen af te komen. Coureurs David van Lennep en Peter Hissink vertellen over de tiendaagse uitputtingsslag, die ze non-stop op de weg doorbrachten. De keuze voor interviews over deze relatief onbekende gebeurtenissen in onze historie levert het bewijs dat Andere Tijden ook als podcast een fascinerende blik op de geschiedenis werpt.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!