Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast luistertips: Vjeze Fur en de grootste kunstroof ooit

  •  
22-11-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
82 keer bekeken
  •  
Vjeze Fur
Welke podcasts moet je deze week gehoord hebben? De Lagarde spit door het enorme aanbod en brengt wekelijks vijf afleveringen die de moeite waard zijn. Met deze week een grote kunstroof en de kookkunsten van Vjeze Fur.
Foto credit: Magnetron Music / wikiportret.nl
Het vierde seizoen van My Dad Wrote A Porno, de podcast waarin Engelsman Jamie Morton de erotische novelles van zijn vader voorleest, komt ten einde. In dit laatste hoofdstuk van het vierde boek uit de Belinda Blinked-serie komen we op hilarische wijze te weten wie de grote spion in het verhaal is - het antwoord op een cliffhanger van maar liefst anderhalf jaar geleden.
In 1990 vindt in Boston de meest waardevolle kunstroof in de geschiedenis plaats. Twee mannen, verkleed als politieagenten, dringen het Isabella Stewart Gardner Museum binnen, waar ze de beveiligers vastbinden en er met dertien kunstwerken vandoor gaan. De waarde wordt geschat op zo’n half miljard. 28 jaar later zijn de schilderijen nog steeds niet teruggevonden en zijn de daders nog altijd spoorloos. In deze podcastreeks, die vorige week ten einde kwam, proberen journalisten het mysterie op te lossen.
The Best Social Podcast
Aflevering: Vjeze Fur
De Jeugd van Tegenwoordig-rapper Vjeze Fur is uitgegroeid tot een fenomeen op Instagram. Dankzij zijn kookvideo’s met kenmerkende absurde humor heeft hij al een kleine tachtigduizend volgers te pakken. In deze social media-podcast vertelt Freddie over zijn ervaringen met De Jeugd, en ook over hoe hij zich gestort heeft op Instagram.
Tien jaar geleden werd Martha Adam in haar eigen huis verkracht. De Engelse vrouw durfde het in eerste instantie aan niemand te vertellen, maar deed uiteindelijk toch aangifte. Het leidde tot intensieve ondervragingen, waarbij ze ongelovige agenten moest overtuigen. Ondanks de enorme trauma’s die het opleverde, heeft Adam besloten om de ervaring om te zetten in iets dat haar gevormd heeft.
Twee Britten die in Europa wonen hebben wekelijks een ‘Brexit-vrij’ gesprek over Europese ontwikkelingen. Operazanger Dominic Kraemer woont in Amsterdam, terwijl journalist Katy Lee in Parijs leeft. Het duo interviewt tech-goeroe Marton Barcza, die uitlegt waarom er geen Europese tegenhangers van Google en Facebook zijn. Daarnaast is er een gesprek met stand-up komiek Sarah Donnelly, die onlangs besloot om op te treden in het voorprogramma van de controversiële comedian Louis CK.
Luister ook iedere week naar De Lagarde Radio, de podcast over series en tv. Vrijdagnacht rond 4:30 op NPO Radio 1 en op onder meer delagarde.nl/podcast en Apple Podcasts.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!