Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast luistertips: terugblikken op Peter Crouch en Chris Cornell

  •  
20-09-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Chris Cornell
Welke podcasts moet je deze week gehoord hebben? De Lagarde spit door het enorme aanbod en brengt wekelijks vijf afleveringen die de moeite waard zijn. Met deze week voetballer Peter Crouch en zanger Chris Cornell.
Foto credit: AP Photo/Nam Y. Huh, File
I Like Films with Jonathan Ross
Aflevering: Spike Lee
De vermaarde Britse talkshowpresentator en komiek Jonathan Ross interviewde de groten der aarde al in zijn tv-programma, en verplaatst zich nu naar de wereld van de podcasts. In de eerste aflevering spreekt hij met filmmaker Spike Lee, maker van dé film van het moment: BlacKkKlansman.
 
That Peter Crouch Podcast
Aflevering: That Dressing Rooms Episode
Over voetbal wordt enorm veel gezegd, geschreven, geanalyseerd en vooruitgeblikt. Toch is het lastig om écht openhartige verhalen te horen uit de mond van profvoetballers. Nu doet de Britse spits Peter Crouch een boekje open in zijn eigen podcast. De droogkomische voetballer vindt het tijd om te vertellen over de ‘ridiculous episodes’ uit zijn leven.
 
Muziekjournalisten Mick Wall en Joel McIver blikken eens per week terug op de rockhelden die ons zijn ontvallen. Ze bespraken al de levens van Bowie, Hendrix en Cobain. In deze achttiende aflevering staat Chris Cornell centraal. De grungezanger, die doorbrak met Soundgarden en later nog deel uitmaakte van Audioslave, maakte een jaar geleden een eind aan zijn leven.
 
It’s Been a Minute with Sam Sanders
Aflevering: #MeToo Hits Elite Sports
De #MeToo-beweging heeft zich de afgelopen tijd vooral gericht op Hollywood. De Amerikaanse journalist Alexandra Starr zet zich echter in om verhalen van misbruik in de professionele sportwereld in de openbaarheid te brengen. Daarnaast spreekt presentator Sam Sanders met Bridie Farrell, de voormalige schaatster die op minderjarige leeftijd werd aangerand.
 
Mustafa Dunmez heeft heel zijn leven al een hekel aan blind dates: hij heeft van dichtbij gezien hoe moeilijk een gearrangeerd huwelijk is en is tegen iedere vorm van geregelde liefde. Maar in 2010, als hij dertig jaar is en van zichzelf toch wel écht aan de vrouw moet, laat hij zich overhalen om op een blind date te gaan.
 
Luister ook iedere week naar De Lagarde Radio, de podcast over series en tv. Vrijdagnacht rond 4:30 op NPO Radio 1 en op onder meer delagarde.nl/podcast en Apple Podcasts.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!