Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast luistertips: klimaatverandering, Julia Roberts en de doodstraf

  •  
25-10-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Julia Roberts
Welke podcasts moet je deze week gehoord hebben? De Lagarde spit door het enorme aanbod en brengt wekelijks vijf afleveringen die de moeite waard zijn. Met deze week Julia Roberts en Oprah Winfrey, en de doodstraf.
Een nieuw klimaatrapport deed vorige week de alarmbellen rinkelen. Volgens het onderzoek zal de temperatuur in de tweede helft van de 21ste eeuw met twee graden gestegen zijn sinds 1850. Klinkt niet extreem, maar die twee graden betekenen enorme veranderingen in de wereld - zoals de overstroming van Thailand. New York Times-journalist Coral Davenport en Nobelprijswinnaar William D. Nordhaus bespreken het rapport.
Heavyweight
Aflevering: Sven
De Texaanse Sven moest een paar jaar geleden in de jury zitten tijdens het proces tegen Paul Storey, die uiteindelijk tot de dood veroordeeld werd. Sven was niet tegen de doodstraf, maar wordt na de uitspraak getergd door schuldgevoel. Acht jaar na de uitspraak krijgt hij een e-mail van de moeder van de terdoodveroordeelde.
De Congressionele verkiezingen houden niet alleen de VS, maar heel de VS in haar macht. ‘De belangrijkste verkiezingen uit ons leven’, koppen Amerikaanse tijdschriften. Correspondenten Freke Vuijst en Reinout van Wagtendonk leggen uit wat deze verkiezingen zo groot maakt, en wat er zou gebeuren wanneer de Republikeinen op 6 november de meerderheid krijgen.
Haar talkshow mag dan misschien afgelopen zijn, maar in de podcastwereld is Oprah Winfrey nog altijd actief als interviewer. Ze spreekt met Julia Roberts over haar rol in de nieuwe serie Homecoming. Daarnaast vertelt de Amerikaanse actrice uitgebreid over de manier waarop ze haar kinderen opvoedt, haar huwelijk en hoe ze onlangs haar vijftigste verjaardag vierde.
Eten staat tegenwoordig voor veel meer dan voeding alleen. Want naast het vullen van onze magen, zegt het eten dat we eten ook veel over onze stemming, onze cultuur en zelfs de veranderingen in de wereld. In deze TED Talk spreken onder anderen culinair schrijver Mark Bittman, psycholoog Charles Spence en entomoloog Marcel Dicke.
Luister ook iedere week naar De Lagarde Radio, de podcast over series en tv. Vrijdagnacht rond 4:30 op NPO Radio 1 en op onder meer delagarde.nl/podcast en Apple Podcasts.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!