Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast luistertips: Heineken en Ocean’s 11

  •  
14-06-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Steven Soderbergh
Welke podcasts moet je deze week gehoord hebben? De Lagarde spit door het enorme aanbod en brengt wekelijks vijf afleveringen die de moeite waard zijn. Met deze week Heineken in Afrika, een laatste WK-voorbeschouwing en een Amsterdammer op bezoek in China.
Freelancejournalist Olivier van Beemen deed vijf jaar lang onderzoek naar Heineken in Afrika. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren een gunstig beeld geschetst van zijn activiteiten op dat continent, maar Van Beemen geeft aan dat dat beeld voornamelijk op gebakken lucht is gebaseerd. Hij schreef al twee boeken over Heineken in Afrika, en vertelt in deze podcast wat hij boven water heeft gehaald.
Wilde Haren de Podcast
Aflevering: Tim Hofman
Een zeer uitgebreid (we klokken 2 uur en 42 minuten) gesprek met presentator, dichter en programmamaker Tim Hofman. En het gaat over van alles, van VICE tot gezondheid tot reizen door de VS.
BBC-journalisten Mark Chapman en Kelly Cates doen vanuit Rusland verslag van het WK voetbal. Een dag voor de start ontvangen ze oud-profvoetballers en analisten Gary Lineker en Alan Shearer. Het viertal blikt op een ontspannen manier vooruit op de start van het toernooi - met als grootste nieuwsverhaal het ontslag van de Spaanse bondscoach, één dag voor de start. Daarnaast vertellen Shearer en Lineker over de start van hun carrière als analisten: ineens was er niemand meer die alles voor ze regelde.
In 1996 vertrekt Berend Harmsen met vrienden naar Azië voor een rondreis. Hij spreekt af om Gerrit, die in de stad Whenzou woont, te bezoeken. En wanneer Gerrit hoort dat Berend met zijn gitaar rondreist, vertelt hij aan de lokale bevolking dat er een enorm bekende zanger uit Amsterdam langskomt. Het leidt tot een optreden in een discotheek en ‘André Rieu-haar’. Een heerlijk droogkomisch relaas.
The Rewatchables
Aflevering: Ocean’s 11
In The Rewatchables kijken filmgekken klassieke films terug en vertellen ze waarom ze zo goed zijn. In de week van de release van Ocean’s 8 bespreekt Chris Ryan Ocean’s 11. In de film uit 2001 komen sterren als George Clooney, Brad Pitt en Matt Damon bij elkaar om een casino te beroven. ‘A right place-right time movie’, zo omschrijven de podcasters de film.
Luister ook iedere week naar De Lagarde Radio, de podcast over series en tv. Vrijdagnacht rond 4:30 op NPO Radio 1 en op onder meer delagarde.nl/podcast en Apple Podcasts.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!