Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast luistertips: Gal Gadot en 20 jaar Britney

  •  
13-09-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
wonder woman
Welke podcasts moet je deze week gehoord hebben? De Lagarde spit door het enorme aanbod en brengt wekelijks vijf afleveringen die de moeite waard zijn. Met deze week onder anderen Britney Spears en Bob Woodward.
Met haar rol als Wonder Woman wist Gal Gadot uit te groeien tot de eerste vrouwelijke superheld in een hoofdrol. De actrice spreekt met BBC-journalist Ali Plumb en legt uit hoe ze de rol wist te veroveren, en hoe het is om in zulke enorme films te spelen.
 
De wetenschapspodcast van de NRC keert terug voor het derde seizoen met een aflevering over hallucineren. Journalist Thomas Rueb maakte de meest bizarre dingen mee nadat hij een kopje compostthee dronk. Hij vertelt over zijn ervaringen, terwijl de rest van de Onbehaarde Apen verklaren wat er precies in zijn brein gebeurde.
 
De Amerikaan Bob Woodward is één van de meest invloedrijke journalisten aller tijden: door zijn werk, vastgelegd in de film All the President's Men, trad president Richard Nixon af. Sindsdien is Woodward zich blijven bezighouden met de inwoners van het Witte Huis. Onlangs bracht hij het boek Fear: Trump in the White House uit, waarin hij onder meer beschrijft hoe het personeel dingen verbergt voor de president, in de hoop enorme internationale conflicten te voorkomen.
 
Bereid je voor om jezelf oud te voelen: over een paar weken is het twintig jaar geleden dat ‘…Baby One More Time’ van Britney Spears uitkwam. De track bezorgde Spears niet alleen haar eerste megahit, maar leverde ook een enorme ommekeer op voor muziekzender MTV. Rolling Stone-journalisten blikken terug op de invloed van het nummer.
 
Het Japanse Studio Ghibli is één van de weinige animatiestudio’s die ook buiten het thuisland enorm populair is. Hoe komt het dat juist hun films als Spirited Away en Howl’s Moving Castle zulke wereldwijde hits waren? Linda Duits, Sidney Smeets en Thom Aalmoes analyseren het werk van de Japanners met hun gast Philo Ouweleen.
 
Luister ook iedere week naar De Lagarde Radio, de podcast over series en tv. Vrijdagnacht rond 4:30 op NPO Radio 1 en op onder meer delagarde.nl/podcast en Apple Podcasts.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!