Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast luistertips: een boef in het Witte Huis en 100 jaar radio

  •  
08-11-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Agnew / Nixon
Welke podcasts moet je deze week gehoord hebben? De Lagarde spit door het enorme aanbod en brengt wekelijks vijf afleveringen die de moeite waard zijn. Met deze week de Midterm Elections en de vicepresident van Nixon.
Foto credit: The Washington Post
De aandacht voor de Midterms in Amerika is nog nooit zo groot geweest als bij de verkiezingen van deze week. De resultaten kwamen gisteren binnen: de Democraten hebben de meerderheid in het huis, terwijl de Republikeinen de senaat beheersen. Is dit een overwinning voor Trump of juist een tegenslag? The New York Times duidt de uitslag van de verkiezingen.
Twee jaar geleden verdronk de vriend van actrice Geerteke van Lierop. Naar aanleiding van de tragische gebeurtenis schreef Van Lierop het boek Een zee van glas, waarin ze de dood van haar partner probeerde te verwerken. Ze spreekt over het rouw- en schrijfproces met Lex Bohlmeijer van de Correspondent.
In 2019 viert de Nederlandse radio haar 100-jarig jubileum. Om dat te vieren, blikken radiomakers Vincent Bijlo en Ger Jochems het komende jaar wekelijks terug op de geschiedenis. In deze eerste aflevering richt het duo zich op de kinderprogramma’s van de afgelopen honderd jaar, van Paulus de Boskabouter tot Radio Lawaaipapegaai.
De ambtsperiode van Amerikaanse president Richard Nixon wordt vooral herinnerd om het Watergateschandaal, dat tot zijn aftreden leidde in 1974. Maar een jaar daarvoor waren er al grote problemen in het Witte Huis, rond vicepresident Spiro Agnew. Tijdens de verkiezingen stond de Amerikaan al bekend als een politiek incorrect figuur, maar in 1973 kwam naar buiten dat hij zich bezighield met criminele activiteiten als afpersing en omkoping. In deze serie podcast graaft journaliste Rachel Maddow een vergeten schandaal op.
Top Flight Time Machine
Aflevering: Eddie Wow, More Like
De Britse schrijvers en journalisten Andy Dawson en Sam Delaney werpen wekelijks een blik op de wedstrijden in de Engelse Premier League. Verwacht echter geen analyses en tactische praatjes, maar vooral droogkomische anekdotes om voetbal heen. In de afgelopen week kwam de autobiografie van Andy van der Meijde uit 2012 ineens in de aandacht van de Britse pers. Dawson en Delaney bespreken de meest opvallende verhalen uit het boek, zoals de keer dat Van Der Meijde verliefd werd op een stripper en hoe hij thuis een zebra aantrof.
Luister ook iedere week naar De Lagarde Radio, de podcast over series en tv. Vrijdagnacht rond 4:30 op NPO Radio 1 en op onder meer delagarde.nl/podcast en Apple Podcasts.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!