Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast luistertips: Conan O’Brien heeft vrienden nodig

  •  
29-11-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Conan O'Brien
Welke podcasts moet je deze week gehoord hebben? De Lagarde spit door het enorme aanbod en brengt wekelijks vijf afleveringen die de moeite waard zijn. Met deze week Conan O’Brien en het Millenniumprobleem.
De Universiteit van Nederland Podcast
Aflevering: Waarom vernietigt vanillevla onze hersenen?
Wetenschapper Erik Scherder geeft een college van een kwartier over onze hersenen. Hij legt uit waarom kauwen het beste stukje beweging is om dagelijks te doen: ‘Eigenlijk bent u een beetje aan het lopen als u kauwt.’ Daarom vindt hij vanillevla - wat je zonder te kauwen tot je neemt - een groot gevaar voor de hersenen.
Headlong: Surviving Y2K
Aflevering: Millennium Approaches
Journalist Dan Taberski hield zich vorig jaar zeven afleveringen lang bezig met de zoektocht naar fitnessgoeroe Richard Simmons, die in 2014 plotseling van de aardbodem verdween. In deze nieuwe serie richt Taberski zich op een andere bron van nostalgie: het Millenniumprobleem. Rond de eeuwwisseling waren grote groepen mensen er heilig van overtuigd dat onze maatschappij volledig in zou storten op 1 januari 2000. Taberski interviewt diegenen die geloofden in Y2K.
Conan O’Brien Needs A Friend
Aflevering: Will Ferrell
In zijn jaren als talkshowhost interviewde Conan O’Brien al honderden sterren in zijn tv-programma. Terwijl de camera’s uit staan, vraagt hij zich af of hij ook écht bevriend is met de sterren die hij heeft ontvangen. In de eerste aflevering komt acteur Will Ferrell langs. Hij vertelt over zijn nieuwe project Holmes and Watson en de klassiekers in zijn oeuvre.
Alle bewoners van Estland hebben hun DNA-gegevens afgestaan voor een grote biobank van de overheid. Zeer handig natuurlijk - het kan zorgen voor gezondheidsadvies op maat en het oplossen van misdaden, maar er kleven ook gevaren aan. Wetenschapssocioloog Victor Toom geeft aan wat de nadelen van zo’n biobank in Nederland zijn.
Een korte, maar zeer aangrijpende aflevering van de podcast vanuit de beroemde San Quentin gevangenis in de VS. Earlonne Woods, één van de hoofdpersonen van de serie, zit al 21 jaar vast. Deze week hoorde hij dat hij eindelijk weer de gevangenis uit mag. In de aflevering belt hij zijn 70-jarige moeder om het goede nieuws te vertellen.
Luister ook iedere week naar De Lagarde Radio, de podcast over series en tv. Vrijdagnacht rond 4:30 op NPO Radio 1 en op onder meer delagarde.nl/podcast en Apple Podcasts.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!