de Lagarde

Podcast luistertips: Colombiaanse ontvoeringen en pratende seksrobots

  •    •  
27-09-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
seksrobot
Welke podcasts moet je deze week gehoord hebben? De Lagarde spit door het enorme aanbod en brengt wekelijks vijf afleveringen die de moeite waard zijn. Met deze week de twee keer ontvoerde Laura Ulloa en superfans van Prince.
Foto credit: Channel 4
In november 2004 kwam Theo van Gogh om het leven door het toedoen van Mohammed B., die hem op klaarlichte dag neerstak. Journalist Peter Wierenga is altijd bezig met de zaak, waar de nodige vraagtekens over bestaan. Zo heeft de AIVD opnames van de Hofstadgroep, waar B. lid van was, maar die opnames zijn nooit openbaar gemaakt. Wierenga probeert al jaren om deze opnames te horen te krijgen.
 
In 1999 werden Laura Ulloa, toen ze nog maar negen jaar oud was, en driehonderd andere Colombianen ontvoerd door de guerrillagroep ELN. Ze wist te ontkomen met haar familie, maar twee jaar later vond er nog een ontvoering plaats, ditmaal door FARC. Ondanks die vreselijke ervaringen, zet Ulloa zich tegenwoordig in om voormalige leden van die groeperingen samen te brengen om ze de kracht van vergeving aan te leren.
 
Na een avond uitgaan stapte Keith Somers met teveel drank op achter het stuur, waarna hij een ongeluk veroorzaakte waarbij een jongen om het leven kwam. Tijdens zijn gevangenisstraf peinsde de Amerikaan over manieren waarop hij ooit weer met zichzelf kon leven. Tegenwoordig is Somers een openbaar spreker en heeft hij een stichting opgericht, die zich richt op het helpen van jonge mensen die lijden aan depressies.
 
Heroes of Music
Aflevering: PRINCE pt. 3
In de Heroes of Music-podcast komen de achtergrondverhalen over de meest legendarische artiesten voorbij. De eerste drie afleveringen staan in het teken van Prince. In dit sluitstuk van het drieluik vertellen superfans Angelo Schifano en Patrick Jordens over de momenten waarop bij hen ‘de knop omging’, en wat de in 2016 overleden legende voor hen zo bijzonder maakte. En dat allemaal ter ere van de release van het ‘nieuwe’ materiaal van Prince: een verzameling nooit eerder uitgebrachte demo’s van 35 jaar geleden.
 
De Turing Test is één van de bekendste begrippen in de wereld van de kunstmatige intelligentie. Met die test wordt gekeken wanneer een gebruiker kan zien wanneer intelligentie kunstmatig is, en niet menselijk. En de nieuwste techniek om de Turing Test te ondergaan is een pratende seksrobot. Want wat blijkt: eigenaren van die apparaten willen óók heel graag met hun robots kunnen praten.
 
Luister ook iedere week naar De Lagarde Radio, de podcast over series en tv. Vrijdagnacht rond 4:30 op NPO Radio 1 en op onder meer delagarde.nl/podcast en Apple Podcasts.
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!