Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast luistertips: Aretha Franklin en de geschiedenis van de balpen

  •  
23-08-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Aretha Franklin
Welke podcasts moet je deze week gehoord hebben? De Lagarde spit door het enorme aanbod en brengt wekelijks vijf afleveringen die de moeite waard zijn. Met deze week de Queen of Soul en het ontstaan van de balpen.
Foto credit: Jamie McCarthy / Getty Images
Wat gaat er schuil in de verborgen wereld van de mannenontmoetingsplekken? Onderzoeksjournalist Maarten Dallinga sprak voor Omroep Gelderland met drie mannen die zulke plekken bezoeken of bezocht hebben. De bezoekers hebben regelmatig vrouwen, kinderen en kerkgemeenschappen die niets van hun avonturen afweten.
 
De legendarische soulster Aretha Franklin overleed vorige week op 76-jarige leeftijd. Rolling Stone riep Franklin enkele jaren geleden uit tot de beste zangeres aller tijden en blikt nu terug op het leven van de Queen of Soul. Aanwezig zijn David Ritz, de 'ghostwriter' van de autobiografie van Franklin en journalisten David Browne en Patrick Doyle. Daarnaast zijn ook de opnames van het interview dat Doyle met de zangeres deed terug te horen.
 
Henk Euving vertelt over zijn ervaringen als politieagent in Lelystad - een plek waar het zo saai was dat hij op een avond in de polder uit pure verveling maar met zijn pistool in de lucht schoot ‘puur om te kijken hoe dat echt klonk’. Maar wanneer de discotheek Mystic opengaat, wordt zijn werk iets spannender. Zeker wanneer op een nacht twee ‘te goed geklede jongens’ de tent binnenlopen.
 
Zet je maar schrap voor 51 minuten over de geschiedenis van, jawel, de balpen. Dat klinkt saaier dan kijken hoe gras groeit (waar deze podcast overigens ook een aflevering over maakte), maar het ontstaan van de balpen blijkt interessanter dan je ooit had kunnen denken.
 
Een nieuwe aflevering in de reeks ‘anti-slutshaming podcasts’ van Amerikaanse komieken Krystyna Hutchinson en Corinne Fisher, waarin ze mannen met wie ze naar bed zijn geweest interviewen. Daarnaast spreken ze collega-komiek Casey Balsham over haar keuze voor het proberen te krijgen van kinderen, geile dronkenschap en de mannen waar ze het mee gedaan heeft.
 
Luister ook iedere week naar De Lagarde Radio, de podcast over series en tv. Vrijdagnacht rond 4:30 op NPO Radio 1 en op onder meer delagarde.nl/podcast en Apple Podcasts.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!