Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Pitch S01E01: een homerun

  •  
28-07-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
98 keer bekeken
  •  
Pitch
Dramaserie over de eerste vrouwelijke honkbalpitcher in de Amerikaanse Major League.
Pitch werd bedacht door Dan Fogelman ( This Is Us ) en Rick Singer en was in 2016 te zien op de Amerikaanse televisie. De dramaserie is niet gebaseerd op een waargebeurd verhaal, hoewel je dat wel zou denken. De serie vertelt een verhaal dat op een dag zomaar wél echt zou kunnen gebeuren; dat van de eerste vrouwelijke pitcher in de Major League. Ginny Baker (Kylie Bunbury) wordt ingezet als nieuwe pitcher bij de San Diego Padres.
‘Ze is Hillary Clinton met sexappeal. Een Kardashian met skills. Ze is nu de meest belangrijke vrouw op de wereld.’
Vanaf het eerste moment weet Bunbury de kijker mee te nemen in het leven van Ginny. Ze is een topsporter, een symbool, een icoon in de making, maar vooral ook een persoon met gevoelens, angsten en dromen. Ginny is gefocust, maar voelt de druk en het commentaar dat op haar afkomt als eerste vrouwelijke pitcher in de Major League. Met snapshots van persmomenten, commentaar op haar spel en hoe ze gezien wordt als rolmodel voor honderden meisjes, illustreert Pitch wat voor druk jonge (vrouwelijke) atleten ervaren en hoeveel meer ze moeten doen dan alleen presteren op het veld. Iets wat nu, gelukkig, meer aandacht krijgt doordat Serena Williams, Naomi Osaka en Simone Biles zich uitspreken over hun welzijn en mentale gezondheid als topsporters. Nu moeten alleen nog de organisaties achter de sporten meer begrip krijgen hiervoor.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.

De makers weten op voortreffelijke wijze soms kleine, maar pakkende, details in beeld te brengen. Van nectarines in Ginny’s kamer gestuurd door Ellen DeGeneres en Hillary Clinton, tot de manieren waarop beelden van sportcommentatoren, reacties in het stadion en flashbacks uit haar jeugd in elkaar gewoven zijn. De eerste aflevering is een homerun met een sterke cast waarin Ali Larter ( Heroes ) Ginny’s no-nonsense agent Amelia Slater portretteert en Mark-Paul Gosselaar (Saved by the Bell, Mixed-ish ) te zien is als Padres’ catcher Mark Lawson. Gosselaar – die voor de rol zijn baard liet staan – geeft zijn personage de arrogante atleet vibe die je verwacht, met een hint van empathie.
Pitch heeft een zwarte vrouw in de hoofdrol, die vooroordelen doorbreekt en succesvol is in wat ze doet. De serie geeft aandacht aan mentale gezondheid en psychische stoornissen. Met de onderwerpen die de serie aansnijdt is Pitch zijn tijd vooruit geweest; revolutionaire televisie, wat mogelijk ook de reden is waarom de show na het eerste seizoen (helaas) werd gecanceld.

Pitch S01, vanaf 28 juli 2021 wekelijks op Disney+
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!