de Lagarde

Pieces of Her S01E01-02: uiterst spannend mysterie

  •  
04-03-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1128 keer bekeken
  •  
Pieces of Her
Thriller gemaakt door dreamteam (actrice Toni Collette, scenarist van Homeland en regisseur van The Deuce) oogt veelbelovend.
De 31-jarige Andy Oliver (Bella Heathcote) werkt als telefoniste bij de alarmcentrale van de politie. Tijdens een lunch met haar moeder Laura (Toni Collette) – bij wie ze nog woont, in een huisje in Laura’s achtertuin – verschijnt ineens een schutter ten tonele die in het wilde weg om zich heen begint te schieten. Even later ziet hij Andy, in haar uniform, en sommeert hij dat ze opstaat. Maar Laura grijpt in en vermoordt de man vakkundig. Hij weet haar echter wel flink aan haar hand te verwonden met een mes. Als Laura voor een spoedoperatie in het ziekenhuis belandt, dan is het incident al landelijk nieuws.
Iemand heeft de schietpartij ook gefilmd, en Laura gaat viral. Dat blijkt niet zo handig: diezelfde avond ontdekt Andy een indringer in het huis van haar moeder. Wanneer de twee deze vreemdeling uitschakelen, dan geeft Laura haar dochter een opdracht: pak zijn auto, rij een flink stuk en check in in een motel. Het lijkt net alsof er iets is veranderd in haar moeder, die acteert als een soort moordmachine. Terwijl Andy, die notabene bij de politie werkt, juist sterk getraumatiseerd is. Daar verwijzen de ‘stukjes’ uit de titel misschien ook naar; de flarden die Andy vervolgens ziet van de traumatische gebeurtenis.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Pieces of Her
En buitenstaanders zien haar als een lafaard en haar moeder als een held. Terwijl Andy misschien wel de goedzak is in dit verhaal en haar moeder oogt als iemand met een dubieus verleden. Showrunner Charlotte Stoudt (bekend als scenarist van  Homeland en Fosse/Verdon ) speelt hier naarstig mee in de eerste twee afleveringen, die zijn geregisseerd door Minkie Spiro ( The Deuce ). Het resultaat is een uiterst spannende thriller waarin de kijker in de openingsscène telkens stukjes opgediend krijgt uit Laura’s tijd voordat ze Andy kreeg. Die stukjes zullen uiteindelijk een bevredigend geheel vormen: wie het boek van Karin Slaughter las, waar  Pieces of Her op is gebaseerd, weet dit al. 
Pieces of Her S01, vanaf 4 maart 2022 op Netflix
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!