Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Phoebe Waller-Bridge tekent bij Amazon

  •  
24-09-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Phoebe Waller-Bridge
De bedenker van de series Killing Eve en Fleabag werd het afgelopen weekend overladen met Emmy's.
De website Deadline bericht dat Phoebe Waller-Bridge een driejarig contract heeft getekend bij Amazon. Hoewel er geen concrete bedragen genoemd worden, zou de scenarist en actrice volgens verschillende media zo'n twintig miljoen dollar per jaar betaald krijgen om nieuwe tv-content te ontwikkelen voor Amazon. Waller-Bridge is momenteel een van de meest gewilde tv-makers: het door haar bedachte Fleabag (Amazon) won zes Emmy's , terwijl Jodie Comer een beeldje won voor haar rol in het ook door Waller-Bridge bedachte Killing Eve (NPO Start Plus en Videoland ). Haar schrijfwerk bleef ook niet onopgemerkt in Hollywood: op verzoek van Daniel Craig werd ze ingehuurd om het script voor de nieuwe Bond-film No Time To Die te polijsten.
Overigens lijkt een derde seizoen van Fleabag nog steeds onwaarschijnlijk: Waller-Bridge vindt dat het verhaal met het tweede seizoen inmiddels helemaal verteld is.
Foto credit: Robyn Beck/AFP/Getty Images
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!