Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Patrick Melrose start 25 juni op NPO 2

  •  
12-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Patrick Melrose
Benedict Cumberbatch (Sherlock) zag met zijn casting in de miniserie een droom in vervulling gaan.
Patrick Melrose is namelijk een passieproject voor de acteur, die in 2013 al aangaf dat hij het personage dolgraag nog ooit zou willen spelen. De (semi) autobiografische verhalen die auteur Edward St Aubyn schreef over Melrose behoren tot zijn favoriete boeken. Elke van de vijf afleveringen van de miniserie is gebaseerd op een specifiek boek uit de reeks. Patrick Melrose heeft als kind een ontzettend moeizame relatie met zijn vader (Hugo Weaving) en moeder (Jennifer Jason Leigh) en raakt als volwassen man verslaafd aan alcohol en heroïne. Gewapend met een sterk gevoel voor humor probeert hij van zijn verslavingen af te komen en zijn jeugdtrauma's te overwinnen. Bijrollen zijn er voor Allison Williams ( Girls ), Anna Madeley ( The Crown ), Holliday Grainger ( C.B. Strike ) en Blythe Danner (Huff). De adaptatie was in handen van David Nicholls (Far From The Madding Crowd).
Patrick Melrose is een coproductie van Showtime (dat de serie uitzond in Amerika) en Sky (dat de serie uitzond in Engeland). Vanaf 25 juni wekelijks te zien op NPO 2.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!