Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Paterno: HBO-film met Al Pacino onthult trailer

  •  
25-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
59 keer bekeken
  •  
Paterno
Na Any Given Sunday geeft Al Pacino opnieuw gestalte aan een rugbycoach in deze nieuwe tv-film van zender HBO, die straks in Nederland te zien is bij Ziggo.
Dit keer gaat het echter om een waargebeurd verhaal. Joe Paterno (Pacino) was een enorm succesvolle rugbycoach op de universiteit van Penn State, maar raakte in 2011 verwikkeld in een enorm schandaal, toen bleek zijn assistent-coach Jerry Sandusky regelmatig spelers seksueel misbruikte. Pacino zou voor de film in eerste instantie herenigen met Brian De Palma, die hem eerder regisseerde in Scarface en Carlito's Way. De Palma werd echter vervangen door Barry Levinson, die eerder met Pacino werkte aan de HBO-film You Don't Know Jack, waarin de acteur gestalte gaf aan de controversiële dokter Jack Kevorkian. Paterno heeft bijrollen voor onder anderen Riley Keough (The Girlfriend Experience) en Kathy Baker (Picket Fences). De film gaat in Amerika op 7 april in première op HBO en is vanaf 9 april in Nederland te zien op Ziggo.
Vorig jaar regisseerde Barry Levinson ook al een tv-film voor HBO , toen met Robert De Niro, die momenteel met Pacino werkt aan de nieuwe Netflix-film The Irishman.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!