Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Partner Track S01E01: Sex and the City meets Law and Order

  •  
26-08-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Partner Track
Een strafpleiter (Arden Cho) van kleur weert zich kranig tegen haar witte collega’s en is naarstig op zoek naar de liefde in aardige dramedyreeks.
De ambitieuze strafpleiter Ingrid Yun (Arden Cho) moet twee keer zo hard werken als haar collega’s. Bij een prestigieuze advocatenfirma in New York vormt ze als vrouw van kleur een zichtbare uitzondering: al haar collega’s zijn witte mannen met connecties. Mannen die volgens hun eigen regels spelen, en het is aan Yun om die regels te leren kennen en die vervolgens in haar eigen voordeel te gebruiken, in de hoop dat ze het uiteindelijk tot partner zal schoppen. Hoewel ze toch telkens met 2-0 achter blijft staan. Terwijl zij tijdens vergaderingen probeert te scoren met inhoudelijke vakkennis, proberen haar mannelijke collega’s de bazen te paaien met sportfeitjes.
Maar in dat Old Boys Network treft Yun ook potentiële toekomstige echtgenoten. Zoals Londenaar Jeff (Dominic Sherwood) en de puissant rijke Nick (Rob Heaps). Oftewel, Yun heeft twee grote thema’s in haar leven: promoveren én de liefde vinden. Partner Track is dan ook een kruising tussen een advocatendrama en een romantische komedie. Sex and the City en Ally McBeal met een snufje Law and Order. De dramedyreeks is gebaseerd op het gelijknamige boek van Helen Wan uit 2013, dat werd bewerkt door scenarist Georgia Lee, die in 2019 nog een aflevering schreef van The 100.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Partner Track
Wie zijn televisie afstemt op de eerste aflevering zal misschien aanvankelijk denken: soft focus? Is dit een soap? Maar Lee gaat aanzienlijk verder dan dat, en de duivel zit in de details, zoals wanneer een van de cliënten van Yuns baas verbaasd is over haar talent omdat ze 'eruitziet als een 18-jarige’, hoewel ‘haar volk er altijd jonger uitziet’. Met dat soort kleine (racistische) aanwijzingen maakt Lee, en met haar Cho, invoelbaar hoe eenzaam het als niet-wit persoon kan zijn op zo’n advocatenkantoor.
Partner Track S01, vanaf 26 augustus 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!